Nestemäinen vai rakeinen metsän boorilannoite?

Asiakkaidemme toiveiden johdosta olemme täydentäneet dronelevityspalvelumme valikoimaa rakeisella boorilannoitteella.

Mitä eroa on eri boorilannoitteilla?

Boorilannoitteita löytyy markkinoilta yleensä joko nestemäisenä tai rakeisena vaihtoehtona. Näistä kahdesta nestemäinen boorilannoite soveltuu erityisesti taimikkovaiheessa oleville metsiköille, sillä nesteenä levitetty lannoiteaine korjaa ravinne-epätasapainon nopeasti. Tehokkaasti imeytyvän lannoitteen avulla puun laatua ja kasvua heikentävien kasvuhäiriöiden syntyminen saadaan katkaistua mahdollisimman nopeasti ja metsä palautumaan taas hyvän kasvun uralle.

Rakeinen boorilannoite soveltuu taas erityisesti nuorille sekä varttuneemmille metsiköille. Sen etuna on hitaammin liukeneva koostumus, jonka avulla kasvava puusto saa käyttöönsä booria tasaisesti ja pitkävaikutteisesti.

Tarjoamme siis nykyisin metsänomistajalle dronelevityspalveluna molempia lannoiteainevaihtoehtoja ja jokaiselle lannoituskohteelle tullaan aina valitsemaan metsällesi parhaiten soveltuva vaihtoehto. Kaikki meidän levitykseen tarjoamamme lannoitetuotteet ovat kemera- ja luomukelpoisia.

Metsän boorilannoitus kannattaa tehdä yleensä mahdollisimman pian boorinpuutoksen havaitsemisen jälkeen, jotta puuston laatuviat ja kasvutappiot jäisivät mahdollisimman pieniksi. Lannoituksen kustannuksista on mahdollista hakea Suomen metsäkeskuksen hallinnoimaa KEMERA-tukea. (1.3.2024 alkaen uusi METKA-tuki tulee korvaamaan aikaisemman KEMERA-tuen.)

Mikäli epäilet, että metsäsi kaipaa boorilannoitusta, ota meihin yhteyttä ja pyydä samalla tarjous.

OTA YHTEYTTÄ

LUE LISÄÄ DRONELANNOITUKSESTA

Silvadrones Oy perustettiin vastaamaan metsän ja sen omistajan tarpeisiin. Haluamme tarjota metsän boorilannoitukseen vaihtoehdon, joka on mahdollinen ja kannattava jokaiselle metsänomistajalle.
www.silvadrones.fi