Boorilannoitus elvyttää metsäsi tasapainoisen kasvun tilaan

Toteutamme metsätilojen boorilannoituksia droonipalveluna kaikenkokoisille metsätiloille. Toimimme koko Suomen alueella.

Boorin levitys droonilla

Droonilla tehtävä lannoitus on tehokas ja turvallinen vaihtoehto metsän boorinpuutoksen korjaamiseen. Lannoituksessa hyödynnetään uusinta teknologiaa, ja sen toteuttaa koulutettu, osaava pilotti. Laitteen avulla lannoitus onnistuu vaivattomasti kaikenlaisissa maastoissa.

Boorilannoite tulee levittää lannoitettavalle alueelle mahdollisimman tasaisesti, mikä reppuruiskulla tai muilla levitysmenetelmillä ei aina välttämättä onnistu. Drooni seuraa automatisoidusti ennakkoon suunniteltua optimoitua lentoreittiä ja alaspäin suuntautuvan ilmavirran avustamana levittää lannoitteen tarkasti halutulle alueelle. Laite lannoittaa nopeasti myös kaikkein vaikeakulkuisimmat pusikot, kivikot ja rinteet.

Metsällesi tullaan aina valitsemaan yksilöllisesti parhaiten soveltuva lannoitevaihtoehto sen tarpeiden ja piirteiden pohjalta. Lannoitevalikoimassa meillä ovat niin rakeinen kuin nestemäinen boorilannoite, joten oli metsäsi sitten taimikkoa tai varttuneempaa metsää niin meillä on siihen vaihtoehto.

silvadrones-lannoitus-1

silvadrones-lannoitus-2

Metsälle elintärkeä boori

Boori on metsän kasvulle välttämätön luonnonmukainen hivenravinne, joka vahvistaa ja suojaa puustoa. Puu tarvitsee booria solujen rakentamiseen ja uusien versojen terveeseen muodostumiseen. Lannoitettu, elinvoimainen metsä kasvaa vahvemmaksi ja tuottaa laadukasta puumassaa.

silvadrones-lannoitus-4-min

Yleinen kasvulle haitallinen boorinpuutos

Boorin puutos on metsän yleisin hivenravinnepuutos. Siitä kärsivät erityisesti Itä- ja Keski-Suomen metsät sekä vanhoilla pelto- ja suopohjilla tai kaskimailla kasvava puusto. Boorinpuutos on epätasapainotila, joka heikentää puuston lisäksi myös muuta lajistoa.

Tyypillisimpiä seurauksia boorin puutteesta ovat erilaiset kasvuhäiriöt ja heikkolaatuinen puu. Ravinneköyhä metsä kasvaa pusikkomaisena, paleltuu helposti ja kestää heikommin kuivuutta. Latvakasvainten silmut vaurioituvat tai kuolevat, ja puiden latvat haaroittuvat monihaaraisiksi. Puutostilassa metsän kasvu hidastuu merkittävästi, eikä puiden ole mahdollista kasvaa tukkipuiksi. Kun puumassa jää heikkolaatuiseksi, myös metsän arvo heikkenee.

Boorilannoitus kasvattaa metsääsi sekä sen arvoa

Boorinpuutostila voidaan korjata vain lannoittamalla. Boorilannoitus palauttaa metsäsi ravinnetasapainon, ja sen vaikutukset ovat pitkäkestoisia — metsäpohjan kasvukyky säilyy vuosikymmeniä. Lannoitus toteutetaan sulan maan aikana, jolloin puiden kasvu vahvistuu jo heti seuraavalla kasvukaudella ja myös muu lajisto elpyy.

Lannoittaminen on monella tavalla kannattava valinta. Se lisää metsän taloudellista arvoa ja tukee koko ekosysteemin toimintaa. Hyvinvoivassa, terveessä metsässä on myös ilo liikkua.

Metsän lannoitus on ympäristöteko – hyvin kasvava puusto sitoo enemmän hiilidioksidia.

Vanha, ympäristöystävällinen keksintö

Boorin luontoon tuominen ei ole uusi keksintö. Booria on palautettu maaperään jo menneillä vuosikymmenillä. Sen vaikutuksista metsään ja maaperään on vankkaa tutkimustietoa. Lannoitus ei ole haitallista ympäristölle, ja se sopii myös luomustandardisoituihin metsiin. Lannoitetussa metsässä voi huoletta marjastaa ja sienestää — lannoituksen myötä myös varvikko vahvistuu ja marjasato parantuu.

Boorilannoituksen Metka-tuki

Metsätalouden kannustejärjestelmän (Metka) mukaisesti valtio tukee boorilannoituksia maksamalla metsänomistajalle 155 €/ha, mikäli metsässä on todettavissa boorinpuutosta ja se muutoin täyttää voimassa olevat Metka-tukiehdot.

LUE LISÄÄ METKA-TUESTA

Tiedätkö tai epäiletkö metsäsi kärsivän boorinpuutoksesta?

1. Ota meihin yhteyttä

Helpottaaksesi prosessia, voit selvittää metsätilasi kiinteistötunnuksen etukäteen. Myös tieto lannoitettaviksi aiotuista kuvioista helpottaa toimintaamme. Näiden tietojen pohjalta laadimme sinulle tarkan tarjouksen lannoituksesta.

OTA YHTEYTTÄ

2. Lähetämme tarjouksen

Tarjouksesta löydät lannoituspalvelumme hinnan (€/ha). Palvelumme hintaan sisältyy kaikki tarvittava eli niin suunnittelu, levitystyö kuin myös lannoitteetkin.

Halutessasi voimme tehdä terveyslannoituksen Metka-tukihakemuksen puolestasi. Suomen Metsäkeskus maksaa mahdollisen tuen (155 €/ha) suoraan sinulle lannoituksen jälkeen.

3. Toteutamme boorilannoituksen

Jos hyväksyt tarjouksemme teemme metsällesi yksilöllisen lannoitussuunnitelman. Lannoitus toteutetaan erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Todisteeksi suoritetusta boorilannoituksesta lähetämme sinulle laskutuksen yhteydessä raportin. josta selviää droonin lentoreitit ja käytetyt lannoitemäärät. Metsänomistajana olet myös tervetullut seuraamaan operaatiota.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme, kuinka voimme auttaa sinua ja metsääsi!

OTA YHTEYTTÄ